SORU:HALK DİLİNDE YANGIN SÖNDÜRME CİHAZLARI NELERDİR?

CEVAP:

1-Yangın söndürme cihazları

2-Yangın söndürme Aletleri

3-Yangın söndürücüler

4)Yangın minimax

5)Yangın söndürme tüpü

6)Davlumbaz söndürme sistemi

Yine halk dilinde her şey köpük olarak algılanmaktadır. Kuru kimyevi tozlu söndürücüler çalışma anında görsel olarak köpük gibi göründüğünden hep köpük olarak algılanmaktadır. Yine Karbondioksitli yangın söndürme aletleri ve Halokarbonlu yangın söndürme tüpleri de görsel olarak çalıştıklarında artık bırakmadıkları için, halk gözünde içinde hava vardı, köpük atmadı gibi yanlış anlamalara sebep olmaktadır.

 

SORU:YANGIN SÖNDÜRME CİHAZI NEYE GÖRE SEÇİLMELİDİR?

CEVAP:

Bina ve iş yerlerinizde yangın söndürme cihazları seçimi için firmamızla iletişime geçip ücretsiz yardım alabilirsiniz. Bu konuda tarafınıza yapılacak olan ücretsiz keşif sonrası gerekli tespitlerle raporu tarafınıza sunmaktayız.

 

SORU:KAPIMA GELEN HER SATICIYA GÜVENMELİ MİYİM?

CEVAP:

Kapınıza gelen her eli çantalı gelen yangın söndürme pazarlamacılarına inanmayınız. Bu kişiler pirim usulü ile çalıştığında elindeki ürünü ne pahasına olursa olsun satmak isteyecek ve iş yeri sahibinden prim alacaktır. Bu nedenle almış olduğunuz söndürücü size daha pahalıya mal olacaktır.

 

SORU:Yangın eğitimlerini nasıl alabiliriz?

CEVAP:

 Firmamız eğitim alan kurum ve kuruluşların tesislerinde, video ve slayt görüntüleri ile 3 saatlik eğitim vermektedir. Bu eğitimin ardından yangın söndürme cihazları ile TS 862 standart yangın söndürme tatbikatı yaparak, Yangın söndürme cihazlarını kursiyerlere kullandırmakta, kullanıcılara kendine güven duygusu, başarılı olmanın keyfini aşılamaktadır.

 

SORU:Yangın söndürme cihazlarını kaç kere kullanabiliriz?

CEVAP:

Kuru kimyevi tozlu yangın söndürme cihazları 1 kere kullanılabilir. 6 kg.lık bir söndürücünün 1 kg.nı veya yarısını kullansanız dahi söndürücü içinde kalan gazı vana ağzından kaçırarak basıncını boşaltır. 1-2 saat sonra söndürücü tamamen boşalır. Dolumu mutlaka gerekir.Güvenliğiniz için yangın tüplerinin periyodik bakımlarını zamanında yapmaya özen göstermelisiniz. SİSTAŞ Yangın olarak yangın tüpü dolumu konusunda da hizmet vermekteyiz.

 

SORU: Yangın söndürücüler duvara nasıl asılmalıdır?

CEVAP:

Yeni standartlara göre, yangın söndürme tüpleri yerden 90 cm. mesafe ile duvara montaj yapılmalıdır.

 

SORU:Yangın söndürme cihazlarını aldıktan sonra neler yapmalıyım?

CEVAP:

Yangın söndürme cihazlarının bulundukları yerler işaretlenmeli, üzerleri numaralandırılmalı, yangın malzemelerini gösteren yerleşim projesi hazırlanmalı ve işletme içinde belli yerlere asılması tavsiye edilmektedir.İşletme genelinde bulunan yangın dolapları ve yangın söndürme cihazlarının önünün açılması ve bu malzemelerin önüne istifleme yapılmaması önerilmektedir.

 

SORU:Yangın söndürme cihazlarını firmamda nasıl yerleştirmeliyim?

CEVAP:

Yangın söndürme cihazları sınıfına ve söndürülecek yangının cinsine göre ayrılır. En doğru seçimi bu ürünleri tedarik etmeyi düşündüğünüz firmanın teknik ekibini firmanıza davet edip firmanızda keşif yaptırarak verebilirsiniz.

 

SORU:Yangın dolaplarını iç kullanım alanlarında hortumları ne olmalı ?

CEVAP:

Mahallerin içlerinde kullanılacak yangın dolaplarının mutlaka TS EN 671 / 1 standardında sulu sistem 1” kauçuk hortumlu olması gerekmektedir. Bez hortumlu yangın dolapları dış saha hidrant yanlarında kullanılmalıdır.

 

SORU:Yangın ekibi için herhangi bir malzeme almama gerek var mı?

CEVAP:

Yangın ekibinizde yine yangın yönetmeliği gereğince mutlaka elbise, eldiven, maske, baret, çizme vb. koruyucu ekipmanlar bulundurulmalıdır.

 

SORU:Firmamda yangın dolaplarını kaç m2 alanda bulundur malıyım?

CEVAP:

Her 500 m2 alanda en az 1 adet 20 metre hortumlu yangın dolabı bulundurulmalıdır.

 

SORU:Yangın esnasında asansörleri kaçış yolu olarak kullanabilir miyiz?

CEVAP:

Türkiye yangından korunma yönetmeliği madde 31 gereği; Asansörler kaçış yolu olarak kabul edilemez. Pencere ve parapet yüksekliği döşemeden en çok 120 cm yukarıda ve bina dışındaki güvenlik bölgesine açık, dış zeminden en çok 3 m yükseklikteki, en az cam yüksekliği 90 cm ve yüksekliği 90 cm olan pencereler, zorunlu hallerde aksi belirtilmemişse, kaçış yolu kabul edilebilirler.

 

SORU:Firmamızda yangın çıkışlarının sayısını neye göre belirlemeliyiz?

CEVAP:

Türkiye yangından korunma yönetmeliği madde 32 gereği ; Aksi belirtilmedikçe, 50 kişinin aşıldığı her mekanda, 25 kişinin aşıldığı sinema, tiyatro, bar gibi eğlence yerlerinde ve yüksek riskli mekanlarda, çıkışlara erişmek için en az 2 kapı bulunacaktır. Kişi sayısı 500 kişiyi geçerse en az 3 çıkış olacaktır.

Kapılar birbirinden olabildiğince uzakta olacak ve iki kapı hiçbir noktadan 45 dereceden daha dar bir açı ile görünmeyecektir.

 

SORU:Binamızın kaçış yollarında bir aydınlatma sistemi bulunmalı mıdır?

CEVAP:

Türkiye yangından korunma yönetmeliği madde 70 gereği ; birden fazla kaçış yolu bulunması gereken bina ve yapılarda bütün kaçış yollarında aydınlatma, acil durum aydınlatması ve yönlendirmesi yapılacaktır.

 

Sık Sorulan Sorular

Ücretsiz Keşif  , Özel Teklifler İçin İletişime Geçin

Ücretsiz Keşif  , Özel Teklifler İçin İletişime Geçin

Ücretsiz Keşif  , Özel Teklifler İçin İletişime Geçin

Ücretsiz Keşif  , Özel Teklifler İçin İletişime Geçin